Centru Etnofolcloric româno-ucrainean la Solotvino

13 septembrie 2011


Sâmbătă, 10 septembrie, la Solotvino, Ucraina, a fost inaugurat oficial Centrul Etnofolcloric ce va funcţiona în cadrul Primăriei Solotvino şi va avea în componenţă o bibliotecă cu volume în limba română, ucraineană şi maghiară, accentul fiind pus pe volumele destinate copiilor şi un infochioşc cu informaţii cu caracter cultural, educaţional şi turistic despre localităţile din dreapta şi stânga Tisei. Celor prezenţi la inaugurare li s-au adresat: Gheorghe Uhali, primarul din Solotvino, Vasile Mihalca, deputat raional, Ioana Trifoi, primarul din Botiza, Irina Pop, directorul Căminului Cultural Săpânţa, Claudia Gampe, coordonator proiect din partea română, Mihai Tocar, coordonator proiect din partea ucraineană.
„Acest Centru etnofolcloric va fi un util instrument de lucru care va impulsiona colaborarea transfrontalieră dintre România şi Ucraina. Sperăm ca şi pe viitor să putem derula proiecte comune prin care să atingem acelaşi obiectiv”, a spus Claudia Gampe, coordonator de proiect din partea română.
„Ne bucurăm că am reuşit să inaugurăm acest obiectiv din cadrul proiectului nostru comun. Alături de partenerii noştri din România cu siguranţă vom colabora şi pe viitor în alte proiecte”, a spus Mihai Tocar, coordonator proiect din partea ucraineană. În încheierea manifestării a fost susţinut un program artistic de către Ansamblul folcloric „Speranţa”, coordonat de prof. Elena Şiman.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.